Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prydlig Murgröna

Hej Sylvia!
Jag har en mycket fin och prydlig murgröna som breder ut sig på en hel och en halv vägg på huset där jag bor. Nu har vi kommit till det stadiet att vi skall måla om huset. Som du förstår sitter murgrönan i vägen vid detta arbetsmoment. Nu tycker jag att den är värd att bevara, och undrar hur jag kan gå till väga?

Skall jag gräva upp den?
Kan jag vika ner den?
Skall jag klippa ner den?

Har du några bra råd?

MVH
Staffan Johansson

Odla Svarar: 

Du kan ta försiktigt lös den från väggen och vika ner den. Skydda med en presenning mot färgfläckar och så se till att målarna inte trampar på den. När du ska sätta upp den igen så fäst hellre en spaljé med hjälp av klossar ca. 15-20 cm från väggen, sätt inte fast murgrönan direkt på väggen. Den suger sig fast med sugrötter i träet och de är svåra att få bort (det får du se nu när du ska måla!).

Lycka till!
Sylvia