Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Problem med rådjur

Vad för stängsel skall jag skaffa som håller rådjuren borta? Jag har som så många andra problem med rådjur. Nu har jag tänkt sätta stängsel runt mitt land och undrar vilket du rekommenderar (får-, höns- eller vilt-)? Hur högt måste man ha för att de inte skall hoppa över?

Jag måste då också flytta mina jordgubbar innanför stängslet och undrar om jag kan flytta mina gamla plantor (som gav mycket jordgubbar förra året) och hoppas på mycket bär i år eller skall man börja om med nya plantor. Kan du i så fall rekommendera några goda bär, kanske en tidig och en senare sort, så att man har gubbar under en längre tid.

Tacksam för svar.
Hälsningar
Maud

Odla svarar:

Om man har ett genomsiktligt nät och då talar jag om t.ex. så hönsnät får man tänka sig minst 1.5 meter om de inte ska hoppa över. Väljer man ett ogenomsiktligt räcker det med ca 1 meter eftersom rådjuren inte vågar hoppa över nät de inte ser igenom. Då får man också ett bättre mikroklimat innanför nätet eftersom det hindrar vinden att blåsa och kyla.

När det gäller sortval så kör jag 'Sephyr' och 'Sengana' för att uppnå en längre skördeperiod. Men det är ju en fråga om smak. Du kan ta revsticklingar från dina plantor och flytta.

Göran

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB