Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Problem med ligusterhäcken

Vår ligusterhäck planterades i samband med husbygget 1986 och nu har en hel länga av häcken blivit gles på blad. Den ser ut som den gjorde i vintras medan plantorna som går vinkelrätt i förhållande till denna häck är gröna och fina. Grannen har samma problem med sin häck som ligger i samma läge. Hans häck ser ännu värre ut och han sa att vår ser ut som hans gjorde förra sommaren.

Vad ska man göra? Om det vore någon form av sjukdom borde det då inte sprida sig till den vinkelräta häcken som växer precis intill?

Tack på förhand!
Kim

Odla Svarar: 

Det låter som en förfrysningsskada. Jag antar att den delen av häcken som är ful ligger mot solen? Då kan det bli så att på våren, när solen ligger på och marken är frusen, vaknar buskarna för tidigt och försöker växa. Men eftersom marken är fortfarande isig, får de inget vatten och frystorkar, så att säga.

Sylvia