Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Praktstånds

PraktståndsHej igen Sylvia
Nu stör jag dig igen,
har fått en växt som skulle heta Praktstånds ca 120 cm hög med gula blommor mer vet jag inte om den och jag hittar den inte under det namnet någonstans, kan du komma ned tips, bifogar fil med bild på hur den ser ut idag.

Tack för nu och ha en skön vecka
Mvh Ronny

Odla Svarar: 

Stånds är en släkt växter som på latin heter Ligularia. Dock känner jag inte till någon praktstånds, så det måste vara ett lokalt namn.

Drakstånds (L. japonica) känner jag däremot till, men den kan knappast vara den här med dessa släta blad, drakstångs har flikiga blad.

Stånds är mycket ståtliga perenner, så du kan ju låta den växa upp och ta bilder på blommor och utvecklade blad sedan, så ska jag försöka hitta det rätta namnet!

Sylvia