Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Potentilla astrosanguinea

Hej
Jag har fått en planta (köpt på Netto) av ovanstående blomma. Bilden som följde med plantan visar de allra sötaste knallröda blommor, men jag vet inte ett dugg om denna blomma. Jag undrar vad heter den på svenska, hur skall jag hantera den nu för att bäst kunna bevara den tills jag kan sätta ut den? När kan jag sätta ut den, bor i Skåne.

Ute sol/halvsol/skugga? Vattning? Är den perenn? Hur förökar man den?

Något annat jag bör veta? Jag vill så gärna få se den blomma, så snälla hjälp mig.

Många hälsningar från
Agneta

Odla Svarar: 

Den heter blodfingerört på svenska. En är en något rankande växt som passar bra i framkanten av en rabatt.

Den är perenn och du kan ställa ut krukan med en gång, var dock beredd att ta in den över natten om det blir minusgrader på natten.

Den är inte så kräsen av sig men vill gärna ha väldränerad, något sandig jord i full sol. Den sprider av sig själv så småningom och fröar också av sig.

Sylvia