Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Potatissorten 'Amerika'

Hej!
Jag undrar om ni vet var man kan få tag i Potatissorten 'Amerika' eller 'America'. Min svärmor talar lyriskt om denna sort som fanns i hennes ungdom i Småland. Jag har letat på nätet utan resultat och mitt hopp står nu till att någon har hört talas om att den kan finnas till salu i Sverige.

Med vänliga hälsningar
Anna

Odla Svarar: 

Det finns hundratals sorter och endast de som är registrerade får användas. Amerikanare som jag minns från min barndom är nog inte registrerade. Det finns några som samlar sorter och dem kan man kontakta och få en potatis som gåva. Det är tillåtet.

Göran