Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Potatissort, Grata

Hej,
Jag har blivit förtjust i en potatissort som heter Grata. Sedan ett antal år tillbaka verkar den omöjlig att få tag på.

Jag har frågat alla som säljer i Jönköping, utan resultat. Jag har ställt frågor i flera trädgårdsforum. Ibland undrar jag om det är någon form av bojkott från grossister och andra i etablissemanget. Sorten är ju en av de ekologiska odlarnas favoriter.

Kan jag få hjälp med upplysningar om var jag kan få tag i Grata inom rimligt avstånd från Jönköping.

Hälsningar
Berndt Tenlid

Odla Svarar: 

Nej jag kan inte tala om var du kan finna Grata. Sorten var en foderpotatis avsedd för djur men den hade god motståndskraft mot bladmögel så den kom på modet när ekologisk odling blev populärt. Statens utsädeskontroll bestämmer vilka sorter som får säljas som utsäde. Utsädesodlingen till amatörer har också specialiserats och styrs av marknadens efterfrågan. Det är därför näst intill omöjligt att få tag i udda sorter.

Göran