Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Potatisblomma

Hej.
Har 2 st Potatisblommor på stam som nu börjar skjuta skott!! Blir grönare grönare. Den ene blommar och har många knopp på gång. Har vattnat ytterst sparsamt sedan okt, ca 3 ggr. Dom står i ett litet rum  med fönster, utan element och ca 18 grader. Vad gör jag nu? Låta den växa och blomma under vintern? Hur vanligt är detta?

Tacksam för svar.
Hälsningar!
MJ

Odla Svarar: 

Eftersom det är så pass varmt , tror de att det är vår och sätter igång att växa! Har du möjlighet att sänka värmen till ca 10 grader, så går det i alla fall saktare. Men du får nog låta dem växa och blomma, det går inte att stoppa helt.

Vattna, men inte så mycket, dock så pass att de inte lider av torka. På vårvintern kan de få lite gödsel också. Öka också ljuset om möjligt, ställ in en lysrörslampa ovanför och låt den lysa 12-13 t / dygn. Du kan ju ställa in en stol också, så du kan sitta där ibland och beundra dina himmelsögon, som "potatisblomma" egentligen heter.

I mars-april formar du till kronan och byter ev. jord och fortsätter som vanligt igen.

Sylvia