Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Potatis i säck

Hej,
detta är kanske inte en fråga till dej men jag provar. Kan man odla potatis i en säck med planteringsgjord som jag lägger på marken?

Ann-Marie

Odla Svarar: 

Om du vänder på säcken! Dvs. ställ den stående, klipp upp ena kortsidan och vik ner kanten lite, "platta" till säcken så den blir så "rund" som möjligt, så att du får liksom en jättekruka. Den kan du ställa i någon slags stöd, i en stor korg e.d. så att den inte tippar. Gör ett par små hål i nedre delen så att ev. överflödig vatten kan rinna bort. Ta bort 1/2 av jorden och sedan sätter du 1-2 potatisar per säck. Täck med ca 10 cm jord. När blasten växer, "kupar" du med den kvarvarande jorden allt eftersom. När det är dags att skörda, skär du upp det hela helt enkelt och använder jorden någon annanstans.

Sylvia