Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Porslinsblomma

Hej!
Jag har en blomma som jag tror är en porslinsblomma. Den har tjocka långsmala blad. Den börjar att blomma i slutet av sommaren och vid flera tillfällen. Blommorna är vita och glansiga med en rosa mittpunkt och det är många småblommor som växer tätt ihop och ser ut som en enda stor blomma.

När den var ny växte den runt en "plastring" och nu har en vuxit till sig så den spretar åt alla håll och är inte cirkelformad och fin längre. Jag har försökt att trä grenarna runt plastringen men grenarna bryts lätt av. Hur får jag den fin igen? Skulle även behöva plantera om den till en större kruka. Är det en bra tid på året att göra det nu?

Med vänliga hälsningar
Lena

Odla Svarar: 

Plastringen räcker inte längre till den. Du kan byta jord till den nu och skaffa en större spaljé åt den att klättra i. Bind upp grenarna på spaljén när du tagit lös dom försiktigt från plastringen (enklast är kanske att klippa av ringen?).

Sylvia