Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Poppelhäck

Hej Sylvia!
Jag har en liten trädgårdsplätt på min framsida av det hyreshus jag bor, problemet är att man har grannar på båda sidor och full insyn, jag vill skapa en insynsskyddad liten tomt och vill plantera nåt på en yta av ca 5m med mycket sol, tror du att poppel Populus robusta skulle kunna gå bra? Kan man klippa in den om den blir för bred? Och växer den fort? Eller har du nåt annat förslag på häck eller buske som blir 2m hög inte för bred och som inte får ohyra lätt?

Tacksam för svar
mvh Carina

Odla Svarar: 

Jag rekommenderar absolut inte poppel på små tomter. Den har ett stort, aggressivt rotsystem som kan tränga in i ledningar och grunder.

Kanske du kunde ha en häck av högsmala sorters tujor eller cypresser?

Vill du ha en lövfällande häck, kanske avenbok vore något? Kan klippas smal och hållas lagom hög.

Sylvia