Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Poppel skall inte planteras vid avlopp

Hej!
På vår tomt finns en gammal poppelhäck (vet ej art). När vi byggde vårt hus togs ca 2 m av häcken bort där avloppet kommer in. Så nu är det alltså ett stort hål mitt i häcken som inte ser så kul ut. Jag undrar nu vad vi skall göra. Skall vi plantera nya poppelplantor där, eller skall vi plantera något annat? I så fall vad? Finns det någon annan häckväxt som liknar poppel men som inte har så aggressiva rötter? Jag har läst dina tidigare svar där du skriver att poppel inte skall planteras vid avlopp. Ser det konstigt ut om man blandar olika växter i en häck? Personligen tycker jag att det är finast om man har en enhetlig häck. Vad tycker du att vi skall göra?

Hälsningar
Anna

Odla Svarar: 

Jag rekommenderar verkligen inte poppel i närheten av avlopp och 2 m ifrån avloppet är i minsta laget. Kanske du kan placera ett växthus, lusthus, grillkåta eller dylikt just där så det inte ser så konstigt ut, eller varför inte en stor sten/stenarrangemang?

Liguster liknar lite poppel så om du ändå vill ha häck så kolla hur den skulle fungera. Fast jag tycker att det inte spelar så stor roll om det är enhetligt, en variation kan ge spänning åt planteringen. Vad sägs om 3-4 höga, smala tujor i hålet som fritt får växa rakt uppåt, medan poppelhäcken klipps? Eller ett par yviga buskrosor som får växa fritt?

Sylvia