Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Poppel skall inte planteras vid avlopp

Hej!
På vår tomt finns en gammal poppelhäck (vet ej art). När vi byggde vårt hus togs ca 2 m av häcken bort där avloppet kommer in. Så nu är det alltså ett stort hål mitt i häcken som inte ser så kul ut. Jag undrar nu vad vi skall göra. Skall vi plantera nya poppelplantor där, eller skall vi plantera något annat? I så fall vad? Finns det någon annan häckväxt som liknar poppel men som inte har så aggressiva rötter? Jag har läst dina tidigare svar där du skriver att poppel inte skall planteras vid avlopp. Ser det konstigt ut om man blandar olika växter i en häck? Personligen tycker jag att det är finast om man har en enhetlig häck. Vad tycker du att vi skall göra?

Hälsningar
Anna

Odla svarar:

Jag rekommenderar verkligen inte poppel i närheten av avlopp och 2 m ifrån avloppet är i minsta laget. Kanske du kan placera ett växthus, lusthus, grillkåta eller dylikt just där så det inte ser så konstigt ut, eller varför inte en stor sten/stenarrangemang?

Liguster liknar lite poppel så om du ändå vill ha häck så kolla hur den skulle fungera. Fast jag tycker att det inte spelar så stor roll om det är enhetligt, en variation kan ge spänning åt planteringen. Vad sägs om 3-4 höga, smala tujor i hålet som fritt får växa rakt uppåt, medan poppelhäcken klipps? Eller ett par yviga buskrosor som får växa fritt?

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB