Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Poppel

Hejsan,
jag bor uppe i Nordmaling det ligger mitt emellan Umeå och Övik efter kusten (Zon5) jag funderar på en häck runt mitt hus den ska vara tät och robust jag bor nära en trafikerad väg som plogas på vintern och sen är det ganska så blött på våren och det kan blåsa rätt bra och mycket sol på sommaren jorden är ganska mycket sand i.

Vad tror du om denna häck (Populus x can. 'Robusta') = Poppel.

Har du någon ide annars på någon bra häck, ingen taggig eller med giftiga bär?

Patrik

Odla Svarar: 

Denna blir obeskuren ett 20 m högt, stort träd, kallas ju goliatpoppel på svenska. Så den är lämplig som häckväxt bara om du är ute efter en hög, stor häck och är beredd att klippa ofta. Med popplar måste man också tänka på att de har mycket aggressiva rötter, så de måste växa långt ifrån husgrunder och nergrävda vatten- och avloppsledningar för att inte växa in i dem på jakt efter vatten. Men annars kan den fungera hos dig.

Alternativ vore kanske Sorbus mougeotti, pyreneoxel, som går t.o.m. zon 6 och är inte fullt så invasiv och stor. Detta är en något ovanlig sort, så om du beställer den, var noga att få rätt sort och inte den vanliga oxeln, som inte är lika härdig (zon 5).

En vanlig granhäck kanske också skulle fungera om man inte behöver lägga stora snövallar just på den under vintern?

Tänk på att du inte måste ha samma häck runtom, utan du kan ha den mest robusta häcken mot det hållet där du behöver skydd bäst och något annat, t.ex. ljuvligt doftande Rosa rugosa 'Hansa', intill platser där ni vistas under sommaren.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.