Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pollinera fruktträd

Ibland skriver man att i ett villaområde behöver man inte tänka på att olika frukter skall pollinera varandra för grannarna har alltid frukter som stämmer med mina frukter. Stämmer detta?

Vi har 5 fruktträd och grannarna har ca 2-3, ytterligare en granne ca 150 m bort har ca 40 olika sorter, kan hans sorter pollinera mina träd?

Hälsningar
Ronny Eriksson

Odla svarar:

Hej Ronny!
I en villaträdgård med en mängd olika träd och buskar brukar det aldrig vara några problem med rätt sorts pollen. Vissa nya buskar och träd kanske kan ha svårt med rätt pollen. Har märkt detta på några nya blåbärsbuskar från Ryssland, de har sällan några bär, blommar gör de för glatta livet, och det kan vara just rätt pollen som fattas. Har 8-9 bisamhällen runt om buskarna och bina besöker dem flitigt så pollinerade vet jag att de blir. Men misstanken om brist på rätt sorts pollen finns då det inte blir annorlunda från år till år.

Men som sagt, du kan vara säker på att det finns rätt pollen nånstans i villaområdet för dina träd och buskar om de tillhör den "konventionella" skaran av träd och buskar, hälsar Walter Rutgersson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB