Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plommonstekel

Vi har ett plommonträd som är 4 år. Det ser friskt och fräscht ut. Varje vår blir det massor av blommor, och ser ut att ge mycket skörd. Men, när frukterna blir c:a 1 cm stora, börjar de gulna, för att sedan ramla av. I år fick vi ETT plommon att bli moget.

Vad är det för fel.

Tackar på förhand.
Bo 

Odla Svarar: 

Det är troligen plommonstekel. Man får samla ihop de nedfallna små plommonen och kasta dem i soptunnan för de innehåller larver som nästa år infekterar trädet. Det är nog för sent nu för larverna har nog redan förpuppat i sig i jorden. Nästa år kan ni lägga ut plast under trädet för att fånga upp de maskstungna plommonen och på sikt bli av med angreppen.

Göran