Plectranthus caninus

Hej!
Jag har läst på sidan om en planta som heter kattskräck, eller Plectranthus caninus. Vi har problem med grannens katter som använder landet till sandlåda. Nu när jag har börjat leta efter den i Stockholmsområdet har jag tyvärr inte haft någon större tur. Vet du var man kan få tag på den?

Andra tips som jag sett handlar om citroner och kaffesump. Skall dessa i så fall spridas över hela landet, eller bara runt kanterna? Behöver man hälla ut nytt varje gång det regnar etc. Alla tips är välkomna:)

Tack för hjälpen
Johanna

Odla Svarar: 

Tja... kattskräck tycks vara svårhittad i år, jag har inte sett den någonstans heller.... men ring runt och fråga i plantskolorna, någon ska väl ha den...

Det är inte skadlig med kaffesump i vettiga mängder, den sprids över hela landet. Samma med citrusskal, men båda dessa multnar eller torkar ju så nya kan man lägga dit efter behov, dvs när katterna återigen börjar röra sig där.

I handeln finns också medel att köpa som ska hålla katten borta, men jag har inte prövat.

Det mest effektiva i mitt tycke är en kall vattenstråle från trädgårdsslangen! Katten lär sig efter ett par gånger och försöker inte fler gånger!

Sylvia