Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plattpil

Hej
Jag fick en gren Sachalinvide (plattpil) i en bukett snittblommor. Den är nu full av rötter. Jag tänkte plantera den men vet inget om hur, eller hur den ska skötas. Hur ska jag få reda på det?

Kan du ge ett råd?

Väntar tacksamt på svar.
Vänliga hälsningar
Monika

Odla Svarar: 

Du kan låta den stå i vatten, så att rötterna utvecklas. Sedan planterar du den i en kruka med vanlig blomjord och placerar det hela ljust och svalt, för den kommer att skjuta skott med gröna blad som behöver så mycket ljus som möjligt för att inte bli tunna och taniga. Ett uterum eller uppvärmt växthus vore toppen.

På våren kan du sedan plantera den i trädgården, men ta ordentligt med plats, den kommer att bli rejält stor med tiden.

Sylvia