Plantor eller ogräs?

Lea komesarovic

Hej Eva! Jo, det är såhär att jag har odlat lite grönsaker i min trägård. Morötter, blomkål, sockerärtor, isbergssallad och jordgubbar. Men problemet är att det växer massor med ogräs bredvid , så jag vet inte vad som är vad. Det växer massor med saker runt om, så jag vill plocka bort all ogräs som finns där men jag är osäker om vad jag ska plocka bort. Såklart vet jag var jag har planterat var men ogräset tar över.

Eftersom allt inte har visat sig vara "plantor" som jag har planterat, allt är smått och litet och tänk om jag då råkar plocka bort det som jag har odlat. Jag har ingen vidare bra erfarenhet om detta så jag tänkte be dig skicka bilder på hur nyvuxna, hur ska man säga, små plantor som nyss kommit ut ur jorden ser ut. Kan du skicks bilder på smultron, blomkål, isbergssalad, sockerärtor och morötter när de är så små?

Tack så mycket ;) Lea

Odla Svarar: 

Hej! Tyvärr har vi inte sådana bilder att skicka, så det bästa är nog att du börjar med att ta bort allt som du VET är ogräs. Det som du är osäker på kan du vänta lite och se.

Det är bra att så grödorna i raka rader just för att veta vad som är grödor och vad som är ogräs, för ogräs växer ju inte i raka rader.

Med vänliga hälsningar Sylvia