Planteringsförslag växt/buske med birgittarönn

Eke

Hej

Vi planerar att plantera 1 eller 2 s k birgittarönnar och har nu fått behov att hitta ytterligare ett träd eller en buske som kan passa ihop med dessa. Vår hund har nämligen tyvärr avlidit och vi vill hitta något till trädgården som kan planteras till hans minne. Han var pigg, alert och alltid glad - en liten tuffa Viktor (seriefiguren). Älskade att gå långpromenader. Har du något förslag på en växt vi kan plantera?

Tomten har nordvästläge med en 1 år gammal ligusterhäck i tomtgräns. Annars inget planterat i växtväg. Hur mycket växtmån tror du vi bör lämna för denna? Vår tomt är en nybyggartomt och rätt blåsig. Nu behöver vi stöd i våra funderingar av växtval.

Tack på förhand.

/Eke

Odla Svarar: 

Beklagar sorgen! Alltid hemskt att bli av med en älskad familjemedlem!

Jag vet inte vilken växtzon ni har, men är det södra Sverige, så skulle kanske en pärlbuske, Exochorda racemosa (http://www.odla.nu/artiklar/ute/buskar-och-hackvaxter/romantiska-prydnadsbuskar/), ca 3 m hög eller dess mindre namnsort, ´The Bride´, 1,5 m hög, passa?

Det är knopparnas utseende som gett pärlbusken dess namn. Knopparna ser ut som vackra, vita pärlor eller varför inte tårar...