Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantering och skötsel av Svavelpion

Hejsan
Tidigt i våras, när det var för kallt för utplantering, fick jag en liten påse med, som det först såg ut, lite blomjord och en 5 cm lång daggmask i. Det som verkade vara en daggmask var roten till en svavelpion som jag beställt i höstas, i god tro att det skulle komma en liten växt?!

Jag planterade roten i en kruka inomhus och det kom snart två blad, sedan fick den någon form av ohyra som jag behandlade med Provado insektsspray och efter det har växten stått helt stilla i sin utveckling. Jag planterade ut den för ca 1 månad sedan och absolut ingenting har hänt.

Vill den stå i full sol eller hellre lite skuggigt, vill den ha mycket eller lite vatten, hur ska den skötas och vad har jag gjort för fel?

Mvh / Louise

Odla Svarar: 

Den kan stå och stampa ett tag, särskilt om den har varit ansatt av ohyra. Den vill gärna stå halvskuggigt eller ska vi säga halvsoligt! :-) Mjuk, humusrik jord som är fuktighetshållande men ändå väldränerad är bra.

Lite lera med skadar inte. Och så låt den aldrig torka ut! Pioner är hungriga, så jorden behöver ha mycket näring.

Sylvia