Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Planterat avocado

Hej,
jag vill tacka för att ni finns. Men jag har ett problem... jag har nyss planterat en avocado kärna och satt på en plastpåse över krukan. Men när ska jag ta bort plastpåsen och när ska jag tidigast börja klippa den och hur lång tid tar det innan det blir ett träd. I så fall vad blir det för slags träd.

Tack på förhand
//Liza

Odla Svarar: 

Först måste det ju bli ett skott... Se nu till att ha andningshål på påsen så att kärnan inte ruttnar.

När skottet har kommit upp och "slår i taket" på påsen ta bort påsen. När skottet har några riktiga blad förutom hjärtblad kan du toppa det så att det ska grena sig. Detta om du vill ha en buske.

Vill du hellre ha ett träd så låter du skottet växa tills det är sådär 50-60 cm högt, sedan toppar du det. Låt kronan utvecklas men plocka bort alla skott som kommer från den tilltänkta stammen lägre ner.

En avokadoplanta växer fort om den trivs. Du kommer att behöva byta till allt större kruka allteftersom plantan växer, använd god krukväxtjord. Och så gödsla en gång per vecka under sommaren med blomnäring.

Sylvia