Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Planterade Miscanthus

Jag planterade flera plantor av Miscanthus Sinensis Gracillimus och Miscanthus Sinensis Nishidake i Göteborg i våras. Under sensommaren har det kommit mängder av små (ca 3-4 mm) stora skallbaggar på stråna. Speciellt uppe vid vipporna. Vad är det och är det skadligt för plantorna? Jag ser inte någon åverkan men det är inte så trevligt att ha dem där.

Hälsningar
Ulla Svensson

Odla Svarar: 

Skalbaggar finns det massor av, så utan att ha sett "besten" är det svårt att veta vilken det är. Men de fullvuxna brukar inte göra någon större skada, kanske bara ett och annat hål på bladen, däremot kan deras larver t.o.m. kaläta växter eller kalasa på rötter.

Utan att veta vad det är för bagge är det svårt att råda dig, men du kan pröva att strö på aska eller Algomin på växten.

Sylvia