Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera ut klematis

Jag köpte för några år sedan en klematis med vita blommor som krukväxt. Den blommade vackert flera gånger men fick sedan sköldlöss och jag grävde ner den utomhus. Ute växte den aldrig mer än någon decimeter. I höstas tog jag in den igen men har inte växt särskilt mycket annat än att det verkar vara flera plantor i samma "klump". Jag har delat dessa i ett 20-tal småplantor som växer och frodas inne. Är det möjligt att plantera ut dessa tex. längs en vägg? Eller är det troligare att de börjar blomma inomhus? Om de kan planteras ute, när är bästa tid för detta?

Tack på förhand,
Jenny

Odla Svarar: 

Tyvärr är det svårt att svara på din fråga då jag inte vet vad det är för sorts klematis.

De som ofta säljs i kruka är sådana som inte är särskilt vinterhärdiga hos oss utan fryser ner varje vinter. Sedan kan det komma skott från marken men de hinner aldrig bli stora nog för att blomma. Så det bästa vore att odla den i kruka som du har svalt men frostfritt under vintern och tar ut på våren när frostrisken är förbi.

Har du många plantor så kan du ju pröva med några i en varm plats ute också.

Sylvia