Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera ut julrosen

Hej
Jag har sett så fina julrosor fortfarande i affärerna. Kan man köpa en nu och ha den ute i kruka för att sen plantera ut den i rabatten när snön/frosten har försvunnit? Var ska man annars njuta av sin julros nu?

Kan jag sedan plantera den under en liten japanskblodlönn (skuggar den ju hela sommaren...) trots att den rabatten ligger i västerläge?

Louise

Odla Svarar: 

Du kan så klart köpa den nu men du får inte ha den direkt ut i frosten, eftersom den har vant sig att vara inne i plusgrader. Så ha den på en sval, ljus plats där den inte utsätts för frost men där det ändå är lagom "kallt", dvs. några plusgrader räcker. Ett uterum, en sval veranda... Passa med vatten och gödsla med en svag giva om den blommar.

På våren när tjälen har gått ur jorden kan du sedan plantera ut den. Det går bra under lönnen om den planteras så att den får sol någon gång under dagen.

Sylvia