Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera tujahäck

Hej Sylvia!
Jag har tänkt att plantera en tujahäck. Det jag undrar är om det går lika bra att plantera häcken på nu i september som i vår och man kan plantera i vanlig matjord eller om man behöver göra något speciellt.

 Jag hade varit tacksam för svar.
Mvh Angelica

Odla Svarar: 

När det gäller vintergröna växter är våren en bättre tid att plantera, så att de får sommaren på sig att etablera sig.

Vill man ändå plantera på hösten, så gör man det så tidigt som möjligt och sedan får man skydda växterna på vårvintern mot vårsolen med vinterskyddsväv samt se till att de aldrig lider av torka.

Tuja är extremt känslig mot torka, den får aldrig torka ut under hanteringen. Krukodlade plantor rekommenderas därför men kolla noga så de inte torkat ut i plantskolan och be om ett garanti som gäller till nästa sommar.

Sylvia