Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera skott från vinranka

Jag har tagit skott från en gammal vinranka med underbart goda blå druvor. De flesta dog men jag har en planta som tagit sig jättefint i sommar. Den har stått inomhus i rymlig kruka i söderfönster. Hur ska jag göra för att få den att överleva? Plantera den ute nu i höst?

Det tycks vara en sort som klarar vårt klimat (zon 3) eftersom jag plockade den från en gammal ranka här i närheten. Den stod visserligen i ett oisolerat växthus.

Sara

Odla Svarar: 

Nej, om den har stått inomhus hittills, så låt den övervintra inne och plantera ut på våren. Men försök hålla den ljust och svalt (10-15 grader så där) under vintern, gör inget om den tappar blad, bara den lever.

Sylvia