Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera på inglasad altan

Hej
Jag och min man ska bygga tak och glasa in (med enkelglas) vår altan som ligger i anslutning till vårt hus i söderläge, vi bor i Helsingborg.

En smal remsa 1x3 meter planerar jag att fylla med jord, vi ska ha det som ett litet växthus, med en fontän mitt i en förhoppningsvis frodig grönska. Både tomater gurka, vinranka, blommor och andra växter vill jag ha.

Mina 3 frågor är:

1. Med tanke på fukten från jord och fontän, OCH med tanke på ohyra, måste man rengöra och rensa ut all jord varje år?

2. ÄR det så att det rent av är bättre att lägga marktegel även där, och plantera i några stora rektangulära krukor och några vanliga runda istället för att sedan sätta fontänen mitt i den grönskan?

3. Tredje frågan är om vinrankan ska planteras utanför och krypa in eller även planteras inne med tanke på vattning för ute slipper man väl det?

Tack på förhand från en glad AMATÖR med myror i huvudet för tillfället.
Hälsn Anki

Odla Svarar: 

1. Nej det brukar inte vara nödvändigt men börja med en bra jord t.ex. Hasselfors U-jord. Du behöver byta ca vart tredje år.

2. Det är ju enklare att sköta om urnor och man kan möblera om enkelt.

3. Nej det fungerar inte att ha rötterna utanför. När vårsolen värmer upp uterummet behöver rankan vatten och då kan det vara tjäle utanför. Då kommer rankan att torka ut och dö.

Göran