Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera om häggmispel i juli

Vi bygger hus och kommer att finplanera vår tomt i juli. Där finns en häggmispelhäck som är planterad för ca 6-8 år sedan och nu är ca 160 cm hög. Marknivån kommer att höjas ca 50 cm där häcken står, men vi vill gärna ha kvar den på samma plats om det är möjligt. Jag har tidigare grävt upp någon enstaka planta och sett att det inte är så massivt rotsystem som man kan tro. Överlever den om man försöker plantera om den i juli, sätter den i bra jord och vattnar ordentligt? Hur mycket ska jag i så fall klippa ner den?

Mycket tacksam för svar!
Katrin

Odla Svarar: 

Det beror på hur varmt det kommer att vara. Men om ni passar på under en regnig, sval period så kanske det går. Klipp ner den till ca. hälften, gärna mer.

Skulle juli vara varm och solig så tycker jag att ni ska vänta till hösten med häcken, det är väl ingen brådska? Bästa tiden är september-oktober beroende på var ni bor.

Sylvia