Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera Mango

Jag och mina barn har ätit upp en mango som vi köpt i vår lokala ICA affär. Därefter kom mina barn på att vi skulle plantera kärnan i en kruka. Då kom frågan. Hur skall den vara vänd i krukan och hur skall den nyplanterade kärnan skötas? Den verkar ha någon begynnande stjälk eller rot på ena ändan.

Hoppas att du kan svara på min undran.
MVH
Anders

Odla Svarar: 

Tvätta kärnan mycket noga och skrubba med en nagelborste så du får bort fruktrester. Låt sedan kärnan ligga i rumsvarmt vatten 4-5 dagar. Plantera sedan så att den lilla urgröpningen som finns i den tjockare kanten är uppåt och den smalare neråt. Kärnan skall alltså planteras vertikalt i en hög kruka med vanlig krukväxtjord med ett lager leca på botten. Dra en plastpåse med andningshål över krukan. Stötta påsen med blompinnar så den inte ligger mot kärnan som skall ligga precis vid jordytan. Duscha in i påsen då och då och vattna varannan vecka, det får inte bli för blött men inte torka heller. Placera krukan så att jorden hålls varm.

Råden kommer från en liten trevlig bok som heter Att sätta kärnor och frön av Rolf Efraimsson. Den boken kan många familjer med barn ha glädje av, det finns massor av kärnor man kan experimentera med!

Sylvia