Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera japansk minilönn

Hej!
Jag har råkat planterat min japanska minilönn utan kruka som jag såg senare att man skulle, nu har den ståt utan i en vecka och börjar se hängig ut.. Kan jag göra något nu?

Evelina

Odla Svarar: 

Hmm... utan kruka? Om den ska växa ute i trädgården så ska den ju planteras utan kruka. Men det är viktigt att plantera den i en luftig och väldränerad surjord. En tung, kalkrik lerjord passar den inte och behöver lättas upp med okalkad, grovfibrig torvmull och gärna också grus för dräneringens skull.

Du bör åtgärda detta om du planterat den i lerjord och hoppas den tar sig. Annars bör du ju ha garanti till den?

Var bor du? De flesta japanska lönnar går att odla tom. zon 3, men det finns känsligare sorter som kan planteras i en stor kruka och tas in i ett frostfritt utrymme eller skyddas med isoleringsmaterial på vintern.

Sylvia