Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Plantera

Hej!
Vi bygger till vår villa och dränerar i samband med detta. Det var sagt att dräneringen skulle göras för ungefär en månad sedan och ta några dagar, så vi utrymde snabbt de drabbade rabatterna och grävde slarvigt ner de växter vi ville ha kvar på andra ställen i trädgården. Det handlar om några rosor, några pioner, ganska mycket iris och lite annat.

Men dräneringsgubbarna blev försenade och började inte gräva förrän häromdagen. De tror att de blir klara på måndag-tisdag. Ska jag vänta till våren med att plantera tillbaka växterna i rabatterna? Nu är det ju riktigt kallt. Jag hade också tänkt passa på och byta ut jorden i rabatterna och köpa lite nytt (pioner och en annan sorts iris, eventuellt buxbom).

Kan du rekommendera några märken för god jordkvalitet? Vi bor i Stockholmsförort, har lerjord och ganska skyddat i trädgården.

Mycket tacksam för svar!
Vänliga hälsningar
Marika Sanne

Odla Svarar: 

Har du har planterat växterna tillfälligt så låt perennerna vara kvar om ni har kallt. Ös ev. lite mer jord på om det är knappt. Plantera om dom på våren.

Rosor och lövfällande buskar kan du dock plantera tillbaka nu, om det går att gräva hos er.

Köp de tänkta nya växterna till våren, det är för sent nu att plantera annat än ev. tulpaner, om du kan gräva i jorden!

Hasselfors har bra jord i s.k. storsäckar, som de kör hem till er vid beställning. http://www.hasselforsgarden.se/ och titta under Produkter -> Storsäck.

Sylvia