Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Planering av stor tomt på landet

Hej
Var kan jag finna bra tips för att planera och bygga upp min stora trädgård på landet? Helst så den blir både lättskött och trevlig. Tomten är på en f.d. åker och vi byggde huset 1991. Lite trädgård har det blivit men inga "rum". En fin list vid uteplatsen är det enda jag är nöjd med.

Återstår framsida åt öster, norrläge i skugga och söderläge i vind och sol mest hela dagen. Vi bor i zon 4, på gränsen till zon 5 (Kilsbergskanten, Örebro). Gillar vita blommor till vårt röda hus. Har svårt för gula blommor.

Hur ska jag få till det? Anlita ett proffs eller försöka själv?

Bästa hälsningar/Eva

Odla Svarar: 

Jag tycker nog att du bör anlita ett proffs, en trädgårdsarkitekt, för att göra en plan. På den ska det stå vilka ytor och ev. byggnationer som ska finnas och var, vilka mått som gäller, växtförslag etc.

När du väl har en plan som du är nöjd med, kan du sedan jobba själv efter den, lite i taget, så att du så småningom blir klar med hela trädgården. Det sparar många misstag och besvikelser när man har en bra plan att jobba efter.

Sylvia