Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Placering av ginnalalönn

Hej,
jag har skaffat mig en till ginnalalönn och hade tänkt sätta den ganska nära redskapsboden (1,5-2m) som insynsskydd mot grannen. Nu blir jag lite osäker på om det blir för nära boden. Har sett ett gigantiskt exemplar. Har samtidigt läst här att man kan ha dom som häck. Är det olika sorter eller är det att man hela tiden beskär dem i den storlek man vill ha dem?

Det är väl ingen fara med rotsystemet eftersom det inte finns någon dränering runt boden. Hm, nu börjar jag fundera om jag skulle sätta en fläder där istället.

Anette

Odla Svarar: 

Ginnalalönn används flitigt som häck och kan klippas till önskat storlek. Om den är enstammig, tänkt som ett träd, så tänk dock på att inte kapa toppen innan den är så hög du önskar trädet. Är den flerstammig, är den en buskplanta och kan klippas som en sådan. Sedan hålls den i lagom storlek genom klippning varje sommar.
Om du planterar den 2 m från boden så är det ingen fara, eftersom du inte har några vattenledningar där.
Fläder kan förresten bli större än lönnen om man låter den hållas... så jag håller på lönnen!
Sylvia