Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Piprankor

Hej,
jag planerar att plantera två piprankor men blir lite förvirrad i informationen om två olika sorter och vilken som är bäst och vad som är skillnaden. Den ena är Aristolochia duriora (macrophylla),199sek och den andra är Aristolochia manchuriensis E-planta,310sek.

Med tack på förhand
Mia, Borås

Odla Svarar: 

Skillnaden är i blommorna. A. macrophylla (durior) är det som kallas för pipranka, den blir 5-7 m hög. Små, piplika, brunvioletta blommor.

A. manchuriensis kallas för koreansk pipranka, blir lite lägre, 4-6 m, men växer mycket yvigare med större blad och blommor. Att den dessutom är en E-planta garanterar dess sortäkthet och att den är frisk.

Sylvia