Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pioner i kruka

Jag har bott i en marklägenhet och haft lite trädgård med bl.a. pioner. Jag skulle vilja ta med mej mina favoriter, pionerna, och undrar om det kan gå att ha dessa i en stor kruka på balkongen? Hur stort är deras rotsystem? Jag ska lämna nycklarna till markbostaden imorgon 5/1-04. så jag vore väldigt tacksam för snabbt svar, men förstår om du inte hinner.

M V H Evy

Odla Svarar: 

Pioner är inte så bra att ha i kruka pga. rätt så stora, sköra rötter, men man kan ju försöka. Men nu mitt i vintern kan du ju inte gräva upp dem, så om du ska lämna lägenheten i morgon, så får du komma skriftligt överens med den som ska ta över om att du ska hämta växter på våren. Kanske enklast att köpa nya småplantor och plantera dessa i kruka? Tänk dock på att du då måste övervintra dem så att rötterna inte fryser, vilket de lätt gör i en kruka! Men det finns andra växter än pioner... dahlior, kanske?

Sylvia