Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pion som blommar efter flyttning

Hej Sylvia!
Jag är en "fan" av er hemsida och nybörjare inom trädgård. Vi hade en gammal pion i trädgården som växte bland ogräset. Den blommade villigt, med mörkt röda och stora blommor, som doftar något konstigt (tycker jag). Eftersom plantan var stor, så delade jag den i tre nya plantor och dessutom satt dem på olika platser i rabatten. Läste i efterhand om "hur mycket pioner avskyr att bli delad och flyttat"... var nästan förberedd på att inte se någon blomma inom de närmaste 5 åren. Men idag upptäckte jag ett underverk: alla 3 plantor har vuxit upp och alla tre har blomknoppar! Jag kunde inte tro mina ögon och därför plockade en knopp, öppnade den och såg att det är blommor. Hur kan det hända?

Hoppas att du kan svara på detta!
Tack på förhand.
Mvh. Mirella

Odla svarar:

De gamla ärevördiga bondpionerna är ena riktiga tuffingar! Man kan se sådana blomma vid för länge sedan fallna ödetorp. Så den blev väl inte alltför tilltufsad vid delning och flytt och så hade den redan sina blomanlag för året klara när du delade den, då blommar den ju. Hoppas den gör det även nästa år.

Det är mest nyare hybriderna som inte gillar att delas och flyttas, även om de gamla också kan ta och blomvägra ett tag. Men det är mycket individuellt.

Så var glad åt din gamla tuffing!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB