Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pion och pärlbuske

Hej!
Jag har frösått en Paeonia mlokosewitschii och ett par pärlbuskar, Exochorda. De har övervintrat frostfritt i ett par vintrar. Jag är osäker på när jag kan plantera ut dem. Pionen har ett stort blad och två tydliga bladanlag och pärlbuskarna är ca 10 cm i omkrets och har många blad. Klarar de vintern om jag planterar dem nu?

Tack på förhand
Ingegerd

Odla Svarar: 

Nu beror det ju på var du bor någonstans. I södra Sverige klarar de sig säkert, men plantera dem i så fall så tidigt som möjligt så de hinner acklimatisera sig innan vintern. Och skydda dem gärna under vintern med torra löv och granruskor. Plantera dem dock inte under värsta värmeböljan!

Annars är vårplantering att rekommendera.

Sylvia