Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pilkojor

Hej!
Jobbar på en förskola och vi är sugna på att plantera pilkojor och piltunnlar men vi är lite osäkra på hur vi skall gå till väga. Vi har möjlighet att klippa grenar från lite större pilträd. När klipper vi dem? Hur förvarar vi dem? Hur länge ska de stå i vatten och måste de det innan plantering. Kan vi sticka ner dem direkt i marken och hur djupt i så fall eller måste vi gräva. Det är en ganska hård gräsmatta med mycket rötter där vi vi ha kojorna.

Tacksam för svar.
MVH Ellinore

Odla Svarar: 

Det är kul med pilkojor och -tunnlar för barnen och det växer ju snabbt också.

Ni kan ta grenarna i mars, alltså strax innan det ska börja vegetera. Låt stå i vatten ca. 1 vecka, men det är inte nödvändigt om ni ser till att vattna.

Här finns bra instruktioner:
http://www.buf.kristianstad.se/

och även här:
http://www.lararforbundet.se/

Sylvia