Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pilens rotsystem

Jag har en 10-årig knäckepil planterad cirka 2,5-3 meter från husets yttervägg, köket. En del av pilens krona är nu ut över taket. Jag undrar om det är risk för att pilens rötter tränger in i vatten och avloppssystem och på det sättet skadar huset. För övrigt ger trädet en underbar skugga.

Brita

Odla Svarar: 

Ja, tyvärr, det är en risk om rötterna är i närheten av vattenledningarna.

Ni får inspektera med jämna mellanrum. Om rötterna har bara vuxit förbi en ledning utan att skicka in sugrötter är det ingen fara, men har de lindad sig runt ledningarna så måste de bort. Man kan inspektera ledningarna med en liten videokamera som rörfirmorna har, genom att skicka ner den i ledningen och titta inifrån, om man inte vill gräva fram ledningen och kolla.

Sylvia