Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Physalisfrukterna ramlar av

Hej!
Har en Physalis ute på den inglasade altanen problemet med denna är att den har blommat jättebra och har fått frukter men dom hinner aldrig mogna riktigt utan blir bara svagt gula och sedan ramlar de av. Kan det vara så att de mognar efter eller vad gör jag egentligen för fel?

Tina

Odla Svarar: 

De kanske inte är befruktade, dvs. de växer inte vidare? Är det bara fruktämnet som ramlar av eller är det redan "riktiga" frukter som ramlar av?

Släpp in bin och andra pollinerare i uterummet.

En annan orsak kan vara hettan, det är helt enkelt för varmt och kanske även för torrt, så de orkar inte hålla kvar frukterna.

Jag hade physalis ute på balkongen (ej inglasad) och det var inga problem, frukten mognade både på plantan och om det råkade ramla av några, så eftermognade även dessa på fatet inomhus.

Sylvia