Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Phygelius capensis, kapfackla

Hej.
I somras var vi i Egeskov slott och köpte en trädgårdsväxt som på danska heter koralrörsstaude. Jag har fått fram att den heter Phygelius på latin. Växtsättet är en fuchsias men de är viss inte släkt. Den lär komma från Sydafrika, vackert korallröda rörformade blommor som slutar i en femflikig trumpet. Den är gul invändigt.

Mina frågor är: Vad heter den på svenska.

Förökas den med sticklingar?

Klarar den vinterförvaring i mitt uretum där det inte är under +2 grader. Fuchsiorna trivs där över vintern.

Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning
Karin

Odla Svarar: 

Den heter Phygelius capensis, kapfackla på svenska. Även det felaktiga namnet kapfuchsia har jag sett, men det bör man inte använda.

Den klarar inte vintern utomhus i Sverige, men kanske den kan klara sig i uterummet om du skyddar den och har några plusgrader där vintern igenom? Jag har tyvärr inga egna erfarenheter av den, så det vore trevligt att få veta hur det går.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.