Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Phoenix roebelinii

Köpte tidigt i somras en fin dvärgdadelpalm (Phoenix roebelinii). Nu har jag ett stort problem: Hur vinterförvarar jag den? Måste jag vattna krukan med näring under vinterhalvåret. Den behöver ju mycket vatten när den står ute men något ljust rum har jag svårt att bevara den i då den är ganska stor och vidlyftig.

Trivs den bäst i rumstemperatur eller skall det vara väldigt svalt? Det svala stället är i så fall garaget med väldigt lite ljus. Snälla ge mig ett råd. Jag vill inte förlora växten då den prytt terrassen förnämligt hela sommaren.

Vänliga hälsningar
Gudrun

Odla svarar:

Det bästa är att ta in den, denna sort klarar inte riktigt av våra vintrar. Ett vintervarmt uterum eller växthus med så där 10-15 grader plus vore toppen.

Men inomhus går också så där, bara det höga ljuskravet blir tillfredställd, det är någorlunda svalt och det inte är för torr luft. På vintern tål den i allmänhet oavskärmat solljus, eftersom ljuset då är mycket svagare, så du kan placera den intill ett söderfönstret om det går. Men då bör elementet intill vara avstängd och du får vara beredd att duscha växten ofta. Annars kommer spinn som brev i posten.

Vill du hellre ha den i garaget så bör det vara så där +10 grader där. Sedan får du rigga upp ett lysrör som lyser på växten 12-14 t/dygn, lätt att ordna med hjälp av timer. Vattna när jorden börjar kännas torr, gödsla inte under vintern.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB