Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Phalaris arundinarea

Hej !
Jag ska anlägga ett stenparti och samtidigt göra en liten vattenansamling bredvid. Jag söker namnet på ett gräs jag såg förra sommaren när vi var på stugsemester. Gräset växte i skuggan på huset och var inte så högt, ca. 100-150 cm. Bladen var långsmala och gick i vita och gröna ränder. vad kan det ha hetat? Jag undrar om ni har andra förslag på fina ej för höga grässorter som passa till ett arrangemang som jag ska göra?

Hälsningar Carola i Linköping

Odla Svarar: 

Jag misstänker att det var Phalaris arundinarea 'Picta', den är vanlig men vansklig! Den sprider nämligen ut sig som bara den!! Kolla för övrigt här: http://www.odla.nu/artiklar/graslikt.shtml kanske Spartina pectinata 'Aureomarginata' vore något?

Sylvia