Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Phalaenopsis

Hej!
Jag har ett antal vanliga phalaenopsis som jag haft något till några år. Vad jag märker är att bladen blir väldigt stora och många. Jag köpte två nya plantor för inte så länge sedan och nu växer bladen sig stora på dem också. Vattnar jag för mycket? Jag är rädd att bladen stjäl näring så att det inte ska komma upp så många nya blommor.

På min äldsta phalaenopsis som är gul (vinrött inre) är bladen som störst och flest, hela 7 st. När en ny stängel kom upp för ett tag sedan blev det bara tre blommor, stängeln var också väldigt kort drygt 20 cm.

Tacksam för svar!
Nina

Odla Svarar: 

Hej,
Stora blad i sig är inget problem. Kort stängel kan bero på för lite ljus. Ge gärna lite mer ljus, men tillse att bladen ej bränns av direkt sol.

Lycka till,
Björn