Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Petunian 'Million Bells'

Hej Sylvia!
Ifjol sommar köpte jag 4 småplantor av petunian 'Million Bells' som jag planterade 2 och 2 i amplar. Men efter en tid stannade de av i växten och då såg jag att de var fulla med bladlöss.

Mina vanliga hängpetunior växte så det knakade. Behöver dessa småblommiga petunior extra omvårdnad? Är de svåra att sköta? De är ju så fina så jag skulle gärna vilja prova igen.

Vart kan man få tag i frön?

Tack för hjälpen
Vänligen Carina

Odla Svarar: 

Nja, du har haft otur när du fick plantor med bladlöss och skulle kunnat spruta dom med något pyrethrum-preparat.

Det finns nog inte frö till 'Million Bells' hos några företag, den brukar sticklingsförökas, så det enklaste är att köpa färdiga (små-)plantor. Den är också lätt att sticklingsföröka, sticklingarna får rötter i vatten inom någon vecka.

Sylvia