Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Persikoträd med krussjuka

Vi har ett persikoträd i söderläge som enl. tidigare fråga hos er har krussjukan. Kan trädet behandlas med svavel vid knoppspridningen.

Hur gör man då?

Anette

Odla Svarar: 

Det enklaste är att plocka bort angripna blad så att det inte bildas sporer som sprider svampen till andra blad. Som förebyggande åtgärd kan man behandla med svavel. Svavel är ett grundämne och problemet är nog att få tag i svavlet. När jag var grabb kunde man köpa det på apoteket för att sedan göra svartkrut av det men det har man förstått var så farligt så att man inte längre säljer. Färghandeln hade också svavel förr men kanske inte längre. Du får leta. Svavelblomma är pulver som kan slammas i vatten och sprutas.

Göran