Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Persikoträd angripna av krusbladsjuka

Vi har ett persikoträd i Hässleholm och ett i Mellbystrand. Båda angrips av krusbladsjuka. Vi har frågat på inköpsställena och får svaret att inget bekämpningsmedel finns. Vad gör vi? Vi får frukt på båda träden men tillväxten hämmas av angreppet.

Tacksam för svar.
Lars Jarskog

Odla Svarar: 

Ja, det var så hos mig också, så tills slut tröttnade jag att plocka alla angripna blad som i och för sig skulle fallit själva och nya skulle vuxit fram senare, och köpte en resistens sort ('Frost').

Svampen övervintrar på knoppar och på barken och infekterar de unga bladen igen på våren. Man kan försöka behandla med svavel från apoteket några gånger på våren för att begränsa angreppet. Man börjar redan innan bladen har slagit ut. Och så ska man förstås se till att trädet inte lider av torka och näringsbrist, och som sagt, plocka bort alla angripna blad...

Sylvia