Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Persikoträd

Vi bor i zon 4 på en liten sandås. Vi håller på att bygga ett växthus i anslutning till en bod. Växthuset blir ouppvärmt. Vi har grävt ner gamla brunnsringar, 90cm i diam. Går det att plantera ett persikoträd i en sån? Kanten sticker upp c:a 25 cm och det är ingen botten, rötterna kan gå rakt ner i sandåsen.

Åse

Odla Svarar: 

Beroende på hur stort (=högt) växthuset blir, så går det att plantera antingen en persika 'Frost' som är den härdigaste men blir ganska stor, eller åtminstone ett dvärgpersika, dessa är dock mindre härdiga. Så var beredd att ha ett litet element till hands om det skulle bli jättekallt, så att ni kan hålla det igång under den kallaste tiden och får 0-2 grader inne i växthuset.

Sylvia