Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Persika 'Frost' träd

Hej.
Jag har problem med mitt Persika 'Frost' träd. Det växer så det knakar men bara på höjden, trädet är ca 2.5 meter högt, medan stammen bara är ca 1.5 cm tjock.

Om det fortsätter att växa på höjden, så bryts den. Kan jag bara klippa av den på mitten? Eller vad skall jag göra för att stoppa den? 

MVH Christer

Odla Svarar: 

Det går inte att stoppa trädet. Du får klippa ner det så att du får en stam som är 75 cm. Från snittet kommer det att växa ut grenar som tyvärr också ränner iväg men det är på dessa du kommer att få blommor och frukter. Om du vill hålla nere trädet får du skära bort dessa grenar successivt så att det alltid kommer nya skott. Om du bara toppar skotten kommer du inte att få några blommor.

Göran