Pelargoner inne och ute

Ann-Marie

Köpte i våras två härliga Mårbackapelargoner som planterades i kruka på altanen i Täby. Blommar överdådigt. Köpte två till (hos annan försäljare). Dessa planterades i varsin kruka. Krukorna stod ute ca en vecka och reste sen med oss till sommarstugan. De pendlade så med oss till och från stugan i Filipstad med ca 14 dagar i fönster och en vecka på altanen. Blommorna blev små och ynkliga. Växterna planterades utomhus och fick en kort tid senare stora härliga blommor. Köpte två nya plantor (hos en tredje försäljare). Även dessa fick små trista blommor.

I artikel på er hemsida står om Mårbacka bakom spetsgardiner... Varför vill inte mina blomma i fönstret?

/Ann-Marie

Odla Svarar: 

Hej

Artikelns rad med "Mormors glasveranda är ju något helt otänkbart utan en rad glatt blommande pelargoner, liksom gamla torp och hus på landet utan en samling Mårbacka-pelargoner bakom spetsgardinerna" är för romantisk inspiration.

Men det är klart att pelargonerna trivs bra på en glasveranda där det inte finns element under fönsterbrädan. Samma sak gäller gamla torp och hus på landet, de har sällan den torra el- eller centralvärmen som pelargonerna inte trivs med, så där har du förmodligen förklaringen till varför de inte vill blomma inne.

Med vänlig hälsning Sylvia